Welkom

Welkom op de actualiteitssite van gitaarmuziek.org.  Als redactie nodigen we je graag uit om deze blog te volgen als je samen met ons op de hoogte wilt blijven van het reilen en zeilen in het land van de gitaar. We volgen voor jou zowel de actualiteit op (actieve uitvoerders, componisten, organisaties, wedstrijden, muziekbeurzen, enz.), maar grasduinen even lief eens in de rijke geschiedenis van dit zoetgevooisde instrument.  Het klassieke gitaar repertorium biedt een oneindige variatie aan stijlen en mogelijkheden. We zoeken voor jullie online naar beelden en klanken van pakkende uitvoeringen door zowel ronkende namen als van onterecht onbekend talent.

De gitaar is een zeer populair en makkelijk toegankelijk snaarinstrument. Zowat elke 15-jarige wil zich wel eens aan het tokkelen zetten. Makkelijke gitaarakkoorden zijn snel geleerd om leuke liedjes te begeleiden. Maar het instrument verleidt velen al vlug om verder te gaan, en andere stijlen aan te pakken : klassieke gitaar, folk, flamenco, jazz, pop en rock. We wijzen je waar mogelijk de weg naar gitaarlessen, praktijkoefeningen, gitaarakkoorden, enz.

Onze website gitaarmuziek.org beschikt over een uitgebreide en steeds groeiendebibliotheek van bladmuziek voor de gitaar, studiemethodes, solowerkjes voor beginners, maar ook kamermuziek in allerlei bezettingen en gitaarpartijen van de grote orkestwerken. Allemaal materiaal van uitmuntende hedendaagse componisten en arrangeurs die vaak nergens anders te vinden is.  Verwacht ook regelmatig plezierige verrassingen in de vorm van gratis bladmuziek en massa’s tips om je ervaringen met de gitaar boeiend en uitdagend te houden, zodat je jezelf binnenkort een echte gitaarkenner mag noemen.

Leuk om je bij ons te hebben op deze boeiende ontdekkingstocht.

tot binnenkort
de gitaarmuziekredactie

 

Leave a Reply