Hoe lang duurt het om een echt goede gitarist te worden ?

Die vraag is niet makkelijk te beantwoorden.  Veel hangt af van factoren zoals, of je reeds een ander instrument kan spelen, of je een goede hand / vinger coördinatie en soepelheid hebt, hoe jong je begint, en hoeveel tijd je besteedt aan oefenen en spelen.

Django Reinhardt mistte ringvinger en pink, maar werd de grootste zigeunergistarist aller tijden.

Er is geen reden waarom je geen gitaar zou kunnen spelen. Het maakt niet uit of je denkt dat je handen te groot, te klein, te breed of te smal zijn. Of je rechts- of linkshandig bent (er bestaan speciale gitaren voor linkshandigen !) En hoe ver je al in het leven gevorderd bent.

Er zijn beroemde gitaristen die blind waren, vingers misten,  of op omgevormde schoendozen hebben geoefend.

De belangrijkste hindernis waar je overheen moet is je eigen overtuiging dat je het niet kunt.  Zeg dan tegen jezelf : ik kan het en alles is mogelijk. De weg naar het realiseren van je muzikale doelen leg je stap per stap af.  Geniet van elke stap op deze weg en voor je het weet heb je je doel bereikt.

En daar waar het enigszins kan, helpen we je graag een eind op weg met goede muziek, tips, weetjes, achtergrondinformatie en leermethodes.

tot een dezer
de gitaarmuziekredactie.

 

This entry was posted in gitaar leren spelen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.