Jonge gitarist, ahoy ! Leer gitaar spelen op het strand.

11 nautical pieces for intermediate solo guitarKustlijnen zoals die van Noord-Frankrijk, Noorwegen of Cornwall zijn – zowel visueel als auditief – een grote bron van inspiratie voor musici en spreken zeer tot de verbeelding van de luisteraar. Stefaan Baert vertaalde de verschillende indrukken die hij kreeg van zijn bezoeken aan deze kusten naar een aantal amusante schetsen voor solo gitaar. De titels zijn duidelijk “Kreeften Blues “, “Ballet van de Krabben”,”Terugkeer van het schip” “Kite Surfing” “Bij de oude vuurtoren” enz. Elke schets ademt een totaal andere sfeer uit. De interpretatie is voor ieder onmiddellijk duidelijk.

SKETCHES OF SEA AND SHORE – 11 nautische stukjes voor sologitaar

Stefaan Baert is gitaarleraar en hij weet hoe belangrijk het is beginnende gitaristen, vooral kinderen, aan te moedigen door hen aantrekkelijke stukken te laten spelen. Maar tegelijk moet elk studiestuk iets toevoegen aan de technische kennis van de leerling.

“Sketches of Sea and Shore” bevat geen barr├ę akkoorden. De vinger zettingen voor de linkerhand zijn eenvoudig en zeer geschikt zelfs voor kleinere handen. Toch maakt de student kennis met een hele reeks technieken die specifieke kleuren geven aan elk stuk : glissando, pizzicato, percussie, portamento,arpeggio, harmonieken, hammeren, trekken, enz. Hieronder een paar voorbeeldjes.

http://www.youtube.com/watch?v=rX-e_OhCN2A

http://www.youtube.com/watch?v=I8mEzxBLHgk

In het geval van deze nautische schetsen is de schriftuur eenvoudig leesbaar, maar bevat heel wat muzikale betekenis, die zelfs voor de jongere uitvoerder gemakkelijk te begrijpen en te interpreteren is.

Probeer het zelf ook maar eens : je kan de muziek van elke schets apart aankopen en downloaden

This entry was posted in gitaar leren spelen, gitaarmuziek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.